Angst overwinnen en jezelf overtreffen
15 maart 2023 

Angst overwinnen en jezelf overtreffen

Angsten overwinnen en jezelf overtreffen zijn twee van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je leven beter te maken. Of het nu gaat om persoonlijke of professionele groei, het verleggen van je grenzen en het overwinnen van je angsten kan leiden tot een gelukkiger en vervullender leven.

Hieronder volgen enkele inspirerende tips om jezelf te overtreffen en je angsten te overwinnen:

Neem kleine stappen
Het overwinnen van angsten en het bereiken van persoonlijke groei kan intimiderend lijken. Maar in werkelijkheid is het vaak het gevolg van het nemen van kleine stappen. Als je bijvoorbeeld angstig bent om in het openbaar te spreken, begin dan met het oefenen van je toespraak voor een klein publiek. Verhoog geleidelijk het aantal mensen voor wie je spreekt en werk op die manier naar je doel toe.

Zoek een mentor
Een mentor kan een geweldige bron van inspiratie en begeleiding zijn bij het overwinnen van angsten en het bereiken van persoonlijke groei. Zoek iemand die je bewondert en vraag hem of haar om advies en begeleiding. Een goede mentor kan je helpen je angsten te begrijpen en je laten zien hoe je ze kunt overwinnen.

Stel doelen op
Het stellen van doelen is een belangrijk onderdeel van het overwinnen van angsten en het bereiken van persoonlijke groei. Schrijf je doelen op en houd ze zichtbaar. Dit kan je helpen je focus te behouden en je te motiveren om door te gaan als het moeilijk wordt.

Leer nieuwe vaardigheden
Het aanleren van nieuwe vaardigheden kan een geweldige manier zijn om jezelf te overtreffen en je angsten te overwinnen. Door nieuwe dingen te leren, vergroot je je kennis en vaardigheden, wat je zelfvertrouwen en eigenwaarde kan vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het leren van een nieuwe taal, het beoefenen van een nieuwe sport of het leren van een nieuwe vaardigheid op het werk.

Focus op wat je kunt controleren
Soms kunnen angsten worden veroorzaakt door zaken die buiten onze controle liggen. Het is belangrijk om je te concentreren op de dingen die je wel kunt beheersen en te proberen je te laten gaan van de rest. Door je te concentreren op wat je wel kunt controleren, kun je je zelfvertrouwen vergroten en je angsten verminderen.

Wees niet bang om fouten te maken
Fouten maken is onvermijdelijk bij het overwinnen van angsten en het bereiken van persoonlijke groei. Maar in plaats van je te laten ontmoedigen door fouten, kun je ze gebruiken als leermomenten. Analyseer wat er mis ging en probeer het de volgende keer anders te doen.

Omring jezelf met positiviteit
Omring jezelf met positieve mensen en omgevingen. Mensen die je steunen en aanmoedigen, kunnen je zelfvertrouwen vergroten en je helpen je angsten te overwinnen. Zoek ook naar omgevingen die je posteriteit geeft.

Wil je hier begeleiding in? Kijk dan eens naar een Touch of Matrix traject of neem contact op voor een coaching traject op maat.

Liefs,

Nicole

Over de schrijver
Hi, ik ben Nicole Hop. Dé Nederlandse manifestatie expert, transformatie coach en publieke spreker. Ik coach ondernemers en particulieren en daarnaast geef ik ook Touch of Matrix sessies. Door mijn sessies ga jij je krachtig en zelfverzekerd voelen, waardoor jij je onbewuste belemmerende blokkades loslaat. Door mijn jarenlange expertise in het bedrijfsleven te combineren met persoonlijke coaching kan ik jou helpen in het manifesteren van jouw droomleven. Ik geef met het all-in pakket alles wat je nodig hebt om next level te gaan. Of je je nu wilt focussen op zakelijk succes of persoonlijke groei, je bent van harte welkom.
Reactie plaatsen