Hoe je weer blij en vrij kunt leven na trauma's: Tips van een expert
15 maart 2023 

Hoe je weer blij en vrij kunt leven na trauma's: Tips van een expert

Hoe je trauma kunt loslaten en weer blij en vrij kunt leven

Trauma kan een diepgaande impact hebben op ons leven en onze relaties. Het kan ons beperken en ervoor zorgen dat we ons niet vrij voelen om te leven zoals we willen. Als expert in het loslaten van trauma, kan ik jou laten zien hoe je het verleden kunt loslaten en weer blij en vrij kunt leven.

Stap 1: Erken en accepteer jouw trauma
Om te beginnen met het loslaten van trauma, is het belangrijk om te erkennen en accepteren dat het is gebeurd. Vaak willen we het verleden vermijden of ontkennen, maar dit kan leiden tot verdere emotionele pijn en beperkingen in ons leven. Erken dat het trauma heeft plaatsgevonden en accepteer dat het deel uitmaakt van jouw verhaal, maar niet van wie jij bent.

Stap 2: Zoek professionele hulp
Het is belangrijk om hulp te zoeken van een professional die gespecialiseerd is in het omgaan met trauma. Een getrainde therapeut kan jou helpen om jouw emoties en gevoelens te begrijpen en te verwerken. Ze kunnen jou ook helpen om nieuwe coping-mechanismen te ontwikkelen die je kunnen helpen om beter om te gaan met de gevolgen van trauma.

Stap 3: Onderzoek jouw innerlijke wereld
Het is belangrijk om te onderzoeken welke gedachten, gevoelens en emoties jouw trauma voeden. Identificeer en onderzoek jouw innerlijke wereld en vraag jezelf af welke negatieve overtuigingen jou beperken en wat jouw triggerpunten zijn. Op deze manier kun je jouw emoties en gedachten leren beheersen en meer vrijheid ervaren.

Stap 4: Maak verbinding met anderen
Het hebben van een sterk sociaal netwerk kan jou helpen om jouw trauma te verwerken en te genezen. Maak verbinding met mensen die jouw steunen en die jouw pijn begrijpen. Praat met mensen die jou vertrouwt en die jouw helpen bij het versterken van jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Stap 5: Focus op jouw toekomst
Om los te laten van jouw trauma, is het belangrijk om jouw aandacht te richten op de toekomst. Ontwikkel nieuwe doelen en interesses die jouw motiveren en vervulling geven. Richt jouw aandacht op positieve veranderingen in jouw leven en neem kleine stappen om deze doelen te bereiken.

Conclusie
Het loslaten van trauma is een moeilijk en complex proces, maar het is mogelijk. Door professionele hulp te zoeken, jouw innerlijke wereld te onderzoeken, verbinding te maken met anderen en te focussen op de toekomst, kun je jouw trauma loslaten en weer blij en vrij leven. Als expert in het omgaan met trauma, sta ik voor jou klaar en wil ik jou helpen bij dit proces. Je staat er niet alleen voor.

Neem een kijkje bij mijn Touch of Matrix traject of neem vrijblijvend contact op om samen te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Liefs,
Nicole

Over de schrijver
Hi, ik ben Nicole Hop.Dé Nederlandse manifestatie expert, transformatie coach en publieke spreker.Ik coach ondernemers en particulieren en daarnaast geef ik ook Touch of Matrix sessies.Door mijn sessies ga jij je krachtig en zelfverzekerd voelen, waardoor jij je onbewuste belemmerende blokkades loslaat. Door mijn jarenlange expertise in het bedrijfsleven te combineren met persoonlijke coaching kan ik jou helpen in het manifesteren van jouw droomleven. Ik geef met het all-in pakket alles wat je nodig hebt om next level te gaan.Of je je nu wilt focussen op zakelijk succes of persoonlijke groei, je bent van harte welkom.
Reactie plaatsen