Nieuwjaars ritueel om het beste uit het nieuwe jaar te halen
15 maart 2023 

Nieuwjaars ritueel om het beste uit het nieuwe jaar te halen

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen en mogelijkheden met zich mee. Het is een moment om vooruit te kijken en te bedenken wat je wilt bereiken in het komende jaar. Een Nieuwjaars ritueel kan je helpen om het proces te versterken en je te inspireren om het beste uit het nieuwe jaar te halen.  Hieronder vind je een ritueel om het nieuwe jaar op een waardevolle manier te beginnen.

Maar let op! Ook midden in het jaar kan je opnieuw beginnen. Wacht daarom niet. Mijn motto: ''Start Before You're Ready.

Stap 1: Reflecteer op het afgelopen jaar
Neem de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat waren je hoogtepunten en dieptepunten? Wat heb je geleerd en wat wil je anders doen in het komende jaar? Schrijf deze gedachten en gevoelens op in een dagboek of op een vel papier.

Stap 2: Laat los wat niet meer bij je past
Een nieuw begin begint vaak met loslaten. Welke gewoontes, overtuigingen of relaties zijn niet langer dienend voor jou? Schrijf deze op en bedenk hoe je ze los kunt laten. Dit kan bijvoorbeeld door een symbolische handeling, zoals het verbranden van het vel papier waarop je deze punten hebt opgeschreven.

Stap 3: Stel je intenties voor het nieuwe jaar
Wat wil je bereiken in het nieuwe jaar? Schrijf deze doelen op en maak ze specifiek en meetbaar. Formuleer ze alsof je ze al hebt bereikt, alsof het al realiteit is. Bijvoorbeeld: "Ik ben gezond en fit en weeg 10 kilo minder dan vorig jaar." Of "Ik heb mijn droombaan gevonden en verdien een salaris waar ik blij mee ben."

Stap 4: Creëer een visiebord
Een visiebord is een krachtige manier om je intenties visueel te maken. Verzamel afbeeldingen, quotes en woorden die je inspireren en die passen bij je intenties. Plak deze op een groot vel papier of een kartonnen bord en hang het op een plek waar je het dagelijks kunt zien. Dit zal je helpen om gefocust te blijven op je doelen.

Stap 5: Maak een actieplan
Nu je je intenties hebt geformuleerd en een visiebord hebt gemaakt, is het tijd om een actieplan te maken. Bedenk wat je kunt doen om je doelen te bereiken en maak een concreet plan. Zorg ervoor dat je de acties opdeelt in kleine stapjes en maak een planning voor de komende maanden.

Stap 6: Houd jezelf verantwoordelijk
Het is belangrijk om jezelf verantwoordelijk te houden voor het bereiken van je doelen. Deel je intenties en actieplan met vrienden, familie of een coach die je kunnen helpen om gefocust te blijven en je te steunen in je proces.

Door dit Nieuwjaars ritueel te volgen, kun je het nieuwe jaar op een waardevolle manier beginnen. Je kunt je intenties versterken, loslaten wat niet meer bij je past en een concreet actieplan maken om je doelen te bereiken. 

Liever nu gelijk van start? Tof! Neem een kijkje op mijn site welk traject het beste bij jou past of neem direct contact op om samen te kijken.

Liefs,
Nicole

Over de schrijver
Hi, ik ben Nicole Hop. Dé Nederlandse manifestatie expert, transformatie coach en publieke spreker. Ik coach ondernemers en particulieren en daarnaast geef ik ook Touch of Matrix sessies. Door mijn sessies ga jij je krachtig en zelfverzekerd voelen, waardoor jij je onbewuste belemmerende blokkades loslaat. Door mijn jarenlange expertise in het bedrijfsleven te combineren met persoonlijke coaching kan ik jou helpen in het manifesteren van jouw droomleven. Ik geef met het all-in pakket alles wat je nodig hebt om next level te gaan. Of je je nu wilt focussen op zakelijk succes of persoonlijke groei, je bent van harte welkom.
Reactie plaatsen