Personal Branding

Doe jij al aan personal branding om jou online zichtbaarheid te vergroten?

Het alle belangrijkste is je ideale volger in kaart brengen. Wie is je ideale volger? Wie is hij/zij? Koppel voor jezelf een naam aan jouw ideale volger. Zou persoon x jouw content geweldig vinden, zou hij/zij liken, kopen en reageren? Wordt persoon x helemaal happy van jou? Dan doe je het goed. Mensen willen geïnspireerd worden en mensen willen kopen van mensen.

Hoe zet je personal branding goed in:

TIP: Speel in op bovenstaande vragen. Kan jij het je klant makkelijk maken door bijvoorbeeld styling tips te geven? Ga dit zeker doen, zo vinden ze jou dé inspiratiebron en dé expert. Of laat bijvoorbeeld zien hoe ze meer tijd overhouden als ze jouw producten aanschaffen.

Wees eens alleen maar bezig met je klant en zijn of haar behoeftes.

Wat zou haar helpen, waar wordt zij blij van? Niet wat voor product jij nieuw hebt, maar wat voor toegevoegde waarde is dat voor jouw klant?

Probeer eens de helikopterview aan te nemen. Wat is handig?

Jij mag helemaal bepalen wat voor een verhaal je de wereld instuurt. Ik weet dat het veilig is om jezelf als onzeker te laten zien, want dan kan niemand je afvallen.

Wat nu als je het plaatje van het verhaal in het hoofd van jouw ideale klant nou eens geweldig gaat maken. Wat kan je daar allemaal precies voor doen?

Jouw eigen ik meer laten zien.

Zodat jouw ideale klanten ook echt een gevoel bij jou krijgen. Hou jij ook van wijntjes dan kun je dat zeker delen. Is jouw doelgroep moeders en ben je dat zelf ook, deel daar dan tips over door een herkenbare situatie te laten zien of als je een 'me time' pakt. Zo krijgt jouw doelgroep een extra connectie met jou. 85% van de ondernemers in NL zijn kleine en midden ondernemers, omdat mensen willen kopen van mensen. Ze kopen pas als ze echt een goed gevoel bij jou en je product hebben.

Jouw tone of voice bepalen.

Be the energy you want to attract. Ben je enthousiast? Laat het zien en voelen. Zorg dat je klantvriendelijk bent, neem de tijd voor je klanten en toon interesse.

Vind je het belangrijk dat mensen je inspirerend vinden? Laat dan zien dat jij de expert bent in je vak.

Behoort duurzaamheid tot je lijstje? Laat dat zien en vertel waarom jij dat belangrijk vindt.

In alle berichten die je vanaf nu plaatst moeten klanten lezen en voelen dat jij hiervoor staat!

Hecht je niet te veel aan het aantal volgers.

Je kan beter 100 hechte volgers hebben dan 4000 die niet naar je omkijken.

Door de waardevolle modules en de opdrachten die ik meegeef in mijn online trainingen, ga je bij les 2 al zelfverzekerd aan het werk.

Voor de mensen die echt de volledige focus alleen op hun bedrijf willen is de 1:1 samenwerking en voor de ondernemers die alles stap voor stap op hun gemak willen leren heb ik de online ‘Zichtbaarheid verVIJFvoudigen’ training.

Liefs
Nicole


Over de schrijver
Voordat ik ondernemerscoach was, maakte ik een heftige periode door. Ik werkte toen al 10 jaar als verkooptrainer voor retail- en horecabedrijven. Een fantastische, maar ook super drukke baan. Tegelijkertijd zat ik vol verdriet. Hero, mijn zoon, was geboren met een hersenbloeding.‘Oké,’ dacht ik, ‘Dit moet ik anders gaan doen. Ik ga een eigen bedrijf starten!’ Het werd een webshop met mijn eigen label met bedrukte kleding voor het hele gezin.Ik heb 4 jaar lang met veel plezier de webshop gerund. En wat was het een groot succes! Mijn volgersaantallen op social media groeiden bizar snel. Ik maakte mijn volgers kopende klanten, en nog beter, ook fan van mij. Dit komt omdat ik onder anderen aan personal branding doe. Ook weet ik kanalen in te zetten die niets kosten maar wel kopende klanten opleveren. Ik heb mijn eigen label bedrukte twinning kleding succesvol verkocht in november 2020.De kracht van visualisatie, ik geloof dat het helpt! Het is één van de manieren waarin ik mij coaching onderscheid van andere. Doormiddel van visualisatie help ik jou eerst zien en geloven, en het daarna ook echt doen zodat jij al jouw ondernemersdromen uit laat komen. Het interessante is juist dat als je weet wat je doel is, het veel makkelijker wordt om je succes te vergroten.Succes hangt niet af van je opleiding of hoge iq, maar succes krijg je als je een doorzetter bent. We gaan AAN je bedrijf werken en ik deel mijn grote geheimen tot succes en mijn 10 jaar ondernemerservaring.Ik help jou stap voor stap alles wat je moet weten met rust en focus, zodat je niet alleen geleidelijk groeit met je bedrijf maar ook als persoon.
Reactie plaatsen